Tovább a tartalomra

Bede Márton miért menő/nem menő?

július 27, 2009

A kérdés adott. Mikor Bede néhány hónapja elkezdte hadjáratát melyben teljesen szubjektíven reagál egyes általa preferált témákra és azokat kategorizálja is “menő” “nem menő” címkével ellátva, akkor még nem nagyon kapták fel a fejüket az emberek és talán nem is kavart ekkora vihart amit csinált. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy eszement fikázódásba ment át Bede “nagyapofám” Márton. Ami igazából nem tudom minek köszönhető.

Az arc persze lehet nagy hisz Ő is indexes ivadék, mint tgb vagy Uj Péter vagy a Tóta W. és itt most nem arra célzok, hogy merről jöttek az urak. Csupán arról van szó, hogy kezd Bede átesni a ló túloldalára. Persze az index.hu és holdudvara esetében sose lehet tudni mi a vicc, mi a komoly és mi az ami komolynak indul aztán elviccelik és fordítva. Ez esetben két dolog van. egyrészt Bedének van egy elég sarkos és ellentmondásos véleménye. Ezt elmondja, leírja és igaza is lehetne (amúgy sokszor van is) ha nem lenne annyira beszűkült és nagypofájú mint amilyen. A szerénység ugyanis nem szégyen és egyáltalán nem kisebbíti az embert. Inkább tiszteletet parancsoló. Sajnos most itt tartunk, hogy olyan érzésem van mintha a Bede Márton lenne a helyi megmodóember és neki csak igaza lehet. Persze én nem vagyok olyan nagy újságíró mint Ő, de azért nekem az furcsa, hogy még a legutóbbi Lobenwein féle lebaszás után sem nyitotta ki a száját. Nem bocsánatot kell kérni, hanem el kell ismerni azt hogy felületes volt és hogy a véleménye egyoldalú és nem releváns. Ugyanis hangsúlyoznám valamit leszarozni nem nehéz, csak nincs tartalma és nem mutat valódi igényességet a cikk írójától.

Éppen ezért én sem mondom, hogy Bede szar, sőt! Bede Márton egy jó újságíró, tájékozott és nem fél kimondani. Csak kimondani és bátornak lenni nem egyenlő az ész nélküli vagdalkozással, ostobaságok szajkózásával és a demagógiával.

Íme a legújabb cikk és egy reakció: @ Angol = nem menő @ 1 reakció

Így a konklúzió nem lehet más, mint hogy Bede Márton csak mérsékelten menő és sokkal menőbb lehetne, ha nem felejtené el az arcoskodás mellett mekkora fegyver van a kezében, amit jól is használhatna!

4 hozzászólás leave one →
  1. zsakbamacska permalink
    július 28, 2009 12:33 de.

    Teljesen egyetertek. A Bede addig volt fasza csavo mig be nem utazta a backpacker paradicsom Azsiat es el nem hitte magarol, hogy O azzal valamit vegrehajtott.

    Egyebkent mi lett a para-kovacs, winkler, ujpeter generacioval?

    Miert vagyok en Bedere szorulva ha szorakozni akarok? Miert a matula leggyengebb lancszeme maradt a leghangosabb? Miert szorakozom jobban a kurucinfon mint akarmelyik “vicces” megmondoemberen?

  2. Dr. Stein permalink
    július 28, 2009 7:49 du.

    Azért, mert kiégett, elbulvárosodott senkiháziak lettek, immár gyökerüket vesztve, ahogy az őket pátyolgató SZDSZ véglegesen eltűnik a magyar közéletből. És ez így helyes.
    Tóta pedig együtt bukott Gyurcsánnyal.

  3. Whatta Szofi permalink
    október 24, 2009 4:29 du.

    Szerintem az a ti bajotok, hogy nem éritek a szarkazmust, és csak a fikázást látjátok a Márton írásiban. Szerintem nagyon is korrekten fikázza amit kell, és valljuk be van mit. A blognak pont az a lényege, hogy szubjektív legyen, arra találták ki. A ti blogjaitok is elég szubjektívnek tűnnek nekem. Ha ezzel bajotok van akkor olvassatok híreket, bár azok sem feltétlenül objektívek.
    Te pedig kedves Zsákbamacska,azzal hogy jobban szórakozol a kuruc infon, semmi mást nem árulsz csupán azt, hogy nincs miért oda figyelni a kommentjeidre.
    Írj akkor inkább oda, ott talán valakit érdekel

  4. Grace Park permalink
    október 28, 2009 4:33 du.

    Kiégtek és elbulvárosodtak, ez való igaz. Örömmel olvasom, hogy nem csak én kaptam fel a fejem erre a szarra. Szubjektiven reagál általa preferált témákra – és az egyik legnagyobb probléma az, hogy az irományait olvasva, néhány befolyásolható (főleg fiatal) ember, még változtat is addigi hozzáállásán.

    Egyébként én is közzétettem egy írást a témában:

    http://urbanikum.blog.hu/2009/10/07/meno_nem_meno_nem_meno

Hozzászólás